Rallycoureur Kevin van Deijne zesde in Polen, Kevin Abbring vijftiende

5 juli 2015 om 18:35
nl
De Brabanders kijken met gemengde gevoelens terug op de supersnelle WK-rally van Polen. Kevin Abbring uit Son had een zeer leerzaam evenement en Kevin van Deijne uit Zeeland reed een solide wedstrijd. Mats van den Brand uit Sint-Oedenrode zag een sterke wedstrijd niet beloond worden. Hij crashte.
Geschreven door

Voor Abbring, de eerste Nederlander in een officieel WK-fabrieksteam, was zijn tweede rally met een World Rallycar vooral leerzaam. Hij bivakkeerde telkens net buiten de top tien, maar leerde vooral veel. “Blij dat we aan de finish staan. Het karakter van de wedstrijd dwong ons om in korte tijd heel veel te leren. Jammer dat ik niet nóg wat meer op mijn pacenotes kon vertrouwen. Dat had ons in staat gesteld om harden te pushen”, concludeerde Abbring, die finishte als vijftiende.
In de Drive DMack Fiesta Trophy namen twee Brabanders deel. Kevin van Deijne finishte als beste met de zesde plek. Met enkele tweede en derde tijden kan hij tevreden terugkijken op het weekend.
Goede wedstrijd in een klap weggevaagdTevreden was ook Mats van den Brand, tót de voorlaatste proef. Van den Brand vecht nog voor de laatste podiumplaats als het fout gaat. Door een foutje in de pacenotes kwam hij te hard op een bocht af. Zijn auto slaap over de kop, maar beide inzittenden stappen ongedeerd uit. Een gereden snelste tijd en lange tijd op podiumkoers zijn in één klap niets meer waard.
Van Deijne en Van den Brand kunnen zich nu opmaken voor de WK Rally in Finland begin augustus. Abbring stapt pas weer in voor zijn ‘thuiswedstrijd’; de rally van Duitsland rondom Trier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.