Bestuurder die is opgepakt bij dodelijk ongeluk in Schijf is een 23-jarige man uit Achtmaal

5 juli 2015 om 20:32
nl
De opgepakte bestuurder die zondagmiddag betrokken raakte bij het dodelijke ongeluk in Schijf, is een 23-jarige man uit Achtmaal en werkzaam bij tuinbouwbedrijf Nouws. Dat bevestigt de eigenaar van het bedrijf aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde in de buurt waar het bedrijf gevestigd is. Nouws is geschokt door het ongeluk waarbij een wandelend echtpaar om het leven kwam. "Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden", laat de eigenaar weten.
SlachtofferhulpDe werknemer die in de bus van het bedrijf zat, raakte niet gewond. Hij werd na het ongeluk door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De eigenaar van het tuinbedrijf spreekt van ‘een tragisch ongeval’. Voor zijn medewerkers die dichtbij de plek van het ongeluk waren, is Slachtofferhulp ingeschakeld.
Werknemers van Nouws raakten 'in paniek' toen zij zagen dat de bus die tegen de boom was geklapt, afkomstig was van het tuinbouwbedrijf. “We hoorden een enorme klap”, vertelt een vrouw die aan de Hoekvensedreef woont. “Toen we naar buiten keken, wisten we meteen dat het ernstig was.”
'Ze rijden hier veel te hard'De hulpdiensten kwamen massaal op het ongeluk af. Zeker twee brandweerwagens en vier ambulances waren aanwezig om hulp te verlenen. Ook landde er in de omgeving een traumahelikopter. Werknemers van Nouws die poolshoogte kwamen nemen, werden door de politie op een afstand gehouden.
Voor buurtbewoners was het slechts een kwestie van tijd voordat het een keer mis zou gaan op de Hoekvensedreef. “Op die weg wordt veel te hard gereden. Het wordt tijd dat de gemeente Rucphen hier naar gaat kijken”, zegt een buurtbewoonster.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Dat moet onderzoek uitwijzen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.