Wereldrecord! Leonie Jacobs uit Den Bosch en Guus van Dongen uit Breda knuffelen 30 uur

6 juli 2015 om 02:10
nl
Dertig uur lang elkaar innig omhelzen. Je moet er maar zin in hebben. Leonie Jacobs uit Den Bosch en Guus van Dongen uit Breda waren zo gek om het te doen. En niet voor niets, want ze hebben nu het wereldrecord knuffelen in handen.
Geschreven door

Leonie en Guus stonden van zaterdagmiddag tot en met zondagavond tegen elkaar aan op luchthaven Schiphol. Die plek hadden ze uitgekozen omdat het vliegveld 24 uur per dag open is.
Knuffelen is pijnlijkMeer dan een dag knuffelen is niet makkelijk, zo bleek. "Ik heb heel veel pijntjes gehad. Op steeds meer plekken begin je wat te voelen. In de knieholtes, onderaan m'n rug", vertelde Guus zondagmiddag aan RTV NH.
Het oude wereldrecord stond op 26 uur en 25 minuten en dat werd zondagmiddag iets voor halfdrie verbroken. Maar de Brabantse knuffelaars gingen nog even door. "We zouden nu kunnen loslaten, maar nu moeten we het record nog even verpletteren", zei Leonie.[Facebook:body:https://www.facebook.com/leonie.jacobs.52/posts/10206777443736041]
Ruim 30 uurNa 30 uur en 3 seconden vonden ze het zondagavond genoeg geweest. Hart van Nederland was aanwezig bij dat moment. "Ik ben helemaal blij", lacht Leonie vlak nadat ze Guus heeft losgelaten. "Het was heel erg afzien, maar we gaan lekker naar bed nu", vertelt Guus.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=BAAQ0qsD5So]
Leonie wilde dit al jarenHet idee voor de recordpoging heeft Leonie al sinds haar twaalfde, vertelde ze eerder aan Omroep Brabant. "Toen kreeg ik een Guinness Book of Records cadeau. Toen zei ik tegen mijn ouders dat ik ook een keer zo'n record wil neerzetten. Dat idee is altijd blijven hangen. Ik werd 20, 30... Toen dacht ik: nu moet ik toch gaan opschieten als ik het wil doen. Toen heb ik er echt werk van gemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.