Tilburg wil snel herstel van viaduct Ringbaan West

6 juli 2015 om 12:59
nl
Tilburg is maandag begonnen met de herstelwerkzaamheden aan het viaduct over het spoor aan de Ringbaan West. Dat is sinds woensdagmiddag in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.
Geschreven door

De werkzaamheden duren tot en met vrijdag. De afsluiting is het gevolg van de verzakking van een deel van het wegdek. De oorzaak daarvan is waarschijnlijk dat het zandbed onder het wegdek bij de aanleg niet voldoende aangedrukt is. Daardoor zou het in de loop der jaren deels weggezakt zijn.
ToestemmingHierdoor kon er water bij het beton van het viaduct komen. Dat moet daarom ook hersteld worden. Spoorbeheerder ProRail is eigenaar van het viaduct. Tot het viaduct hersteld is, wordt verkeer omgeleid. De gemeente waarschuwt dat er tijdens boorwerkzaamheden enige geluidsoverlast kan zijn. De aannemer mag als dat nodig is ook in het weekend doorwerken.
VerkeersregelaarsBuiten de omleidingen zet Tilburg tijdens de spitsuren ook verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden. Dat gebeurt op de kruising van de Ringbaan West en de Hart van Brabantlaan, de kruising van de Ringbaan West en de Wandelboslaan en de kruising van de Conservatoriumlaan en de Professor Verbernelaan.  Busreizigers moeten rekening houden met vertraging op de lijnen 1, 327, 136, 300, 301, 302 en 801.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.