Onrust in Empel over mogelijke komst asielzoekerscentrum aan de Wateringen

6 juli 2015 om 12:22 • Aangepast 21 november 2020 om 17:22
nl
In Empel is onrust ontstaan over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum (AZC). Het AZC zou moeten komen aan de Wateringen. Dinsdagavond komt de bestuursraad van Empel bij elkaar om over de komst van het AZC te praten. Maandagochtend wordt er geflyerd in de wijk. 'Nee, tegen het AZC' is de slogan.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

De gemeente Den Bosch zoekt een plek waar zes- tot achthonderd asielzoekers terechtkunnen. Een van de mogelijkheden is het braakliggend terrein aan de Wateringen in Empel. Dit is in de buurt van een basisschool in een woonwijk.
Een aantal buurtbewoners ziet dit niet zitten. "Op het veldje voetballen en volleyballen nu kinderen uit de buurt", zegt een bewoner. "Waar kunnen zij in de toekomst spelen als hier een AZC komt? ", vraagt ze zich af. Ook het grote aantal asielzoekers vinden verschillende omwonenden te groot.
Ook andere locaties bekekenHet is overigens nog helemaal niet zeker dat het AZC in Empel komt. Het asielzoekerscentrum wordt niet eerder verwacht dan in de loop van 2016. Voor die tijd worden mogelijke plekken bekeken en wordt gesproken met omwonenden.
Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in oktober een definitieve locatie voor het asielzoekerscentrum aanwijst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.