WiSH Outdoor: 'Problemen door hitte waren minimaal, noodplan lag klaar'

6 juli 2015 om 12:34 • Aangepast 21 november 2020 om 17:22
nl
De organisatie van het festival WiSH Outdoor in Beek en Donk is tevreden over de voorzorgsmaatregelen die getroffen zijn vanwege de hitte. “De problemen waren minimaal’’, zegt Jimmy van der Leemputten.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor de 55.000 bezoekers was zaterdag van alles geregeld om de hitte te doorstaan: gratis water, extra watertappunten, zonnebrandcrème, extra schaduwplekken, zwembadjes, ventilatoren, airco’s in de tenten, groepsdouches op de camping en sproeiers. Van der Leemputten: “Er gebeurt altijd wel iets, maar het bleef binnen de perken. We zijn blij dat we de maatregelen hebben getroffen.”

Wachten op privacy instellingen...

Podium ontruimdOp zondag kreeg de organisatie te maken met noodweer. Het Dedicated-podium van festival WiSH Outdoor werd vanwege de wind uit voorzorg ontruimd. Feestgangers konden verder dansen in een naastgelegen tent en bij de andere podia. Technici controleerden het podium, vanwege loszittende platen.

“Het was even spannend door de hevige windstoten en de regen. We hadden een noodplan klaarliggen, want de veiligheid van de bezoekers staat voorop. Maar ook het noodweer bleef gelukkig beperkt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.