140 tips over serieverkrachter in Valkenswaard en Veldhoven: DNA-verwantschapsonderzoek onduidelijk

6 juli 2015 om 15:55
nl
De politie heeft meer dan honderdveertig tips binnengekregen naar aanleiding van meerdere tv-uitzendingen over een serieverkrachter rond Veldhoven en Valkenswaard. De politie overweegt nog altijd een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek in de zoektocht naar de serieverkrachter.
Geschreven door

Dat laat een politiewoordvoerder maandag weten aan Omroep Brabant. Eerst moeten alle tips worden nagetrokken voordat er een besluit kan worden genomen over een DNA-verwantschapsonderzoek.
ZIE OOK: Mogelijk grootschalig DNA-onderzoek in zoektocht naar serieverkrachter Valkenswaard
Zaak Marianne VaatstraIn drie zedenzaken die tussen 1989 en 2010 zijn gepleegd, is sprake van dezelfde dader. De politie gaat ervan uit dat de aanrander en verkrachter zeker twaalf keer toesloeg in de omgeving van Valkenswaard.
Een verwantschapsonderzoek werd een paar jaar geleden gebruikt toen de recherche zocht naar de moordenaar van Marianne Vaatstra in Friesland. Door mannen in de omgeving van Valkenswaard te vragen vrijwillig DNA af te staan, kan via familiestambomen en matchende chromosomen een dader worden achterhaald.
ZIE OOK: Serieverkrachter in omgeving van Valkenswaard: dit heeft hij op zijn kerfstok
Naar alcohol stinkende manDe vermeende serieverkrachter is een blanke man van inmiddels in de vijftig. Tegen zijn slachtoffers zei hij dat hij in de omgeving van Valkenswaard woonde. Alle slachtoffers spraken over een 'naar alcohol stinkende man met grove werkhanden'.
Dat de politie nu aandacht vraagt voor de zaak, komt volgens een woordvoerster omdat de technieken voor het analyseren van sporen en de opsporing, zijn verbeterd in de loop van de tijd. [YouTube:body:https://youtu.be/tHThdDpHeEQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.