Veel arme gezinnen gedupeerd: eten in vriezers Voedselbank Etten-Leur bedorven na kortsluiting - Omroep Brabant
Video

Veel arme gezinnen gedupeerd: eten in vriezers Voedselbank Etten-Leur bedorven na kortsluiting

6 juli 2015 om 17:50
nl
Het voedsel in de vriezers van de Voedselbank in Etten-Leur is allemaal verloren gegaan na een stroomstoring afgelopen weekend. "De klanten zijn hierdoor zwaar gedupeerd", aldus voorzitter Marleen Berentsen. De schade bedraagt naar schatting ongeveer 8000 euro.
Geschreven door

Zeven grote vriezers zijn volgens haar uitgevallen na een kortsluiting. "Het stinkt enorm." De voedelbank, die klanten heeft in Etten-Leur, Zundert en Rucphen, zit nu in zak en as.
"Alle vriezers waren tot de nok toe gevuld omdat we onze klanten de komende periode extra mee wilde geven vanwege de zomersluiting. Nu is alles ontdooid." Het eten is niet meer bruikbaar.
'Dit doet pijn'"Het blijkt nu dat we er ook niet verzekerd voor zijn", aldus Berentsen. De voedselbank kan alles als verloren beschouwen. "Dit doet pijn, we hebben zo hard gewerkt", aldus een vrijwilligster.
Er is nog wel voedsel in blik voor de klanten. De vrijwilligers willen supermarkten en andere ondernemers in de regio aanspreken met de vraag of zij nog iets over hebben voor de Voedselbank. [Tweet:body:https://twitter.com/MarrieMeeuwsen/status/618059639108816896]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.