Video

12 jaar geëist voor doodslag op Juliette Bouhof, 'Koen B. volledig toerekeningsvatbaar'

7 juli 2015 om 12:35 • Aangepast 21 november 2020 om 17:21
nl
Koen B. uit Heeze moet als het aan justitie ligt twaalf jaar de cel in voor doodslag op zijn ex-vriendin Juliette Bouhof uit Geldrop. Dat eiste de officier van justitie dinsdag voor de rechter in Den Bosch.
Profielfoto van
Geschreven door

Koen B. kan volgens justitie alleen worden veroordeeld voor doodslag en niet voor moord op Juliette Bouhof uit Geldrop. Omdat er volgens de officier van justitie geen sprake is van voorbedachten rade vraagt justitie om vrijspraak voor de verdenking van moord.

Wachten op privacy instellingen...

Justitie vindt het forensische bewijs, zoals bloedsporen, niet overeenkomen met de verklaringen van Koen B. over het gevecht met Juliette. Ook vindt justitie dat verklaringen van Koen B. over de laatste minuten van Juliettes leven niet kloppen. "Het was een gevecht op leven en dood voor Juliette", aldus de officier van Justitie.
'Het leven uit haar gedrukt'"Hij heeft het leven uit haar gedrukt", stelde de officier van justitie dinsdag voor de rechter. "Nadat hij zichzelf heeft aangegeven bij de politie denkt Koen B. alleen maar aan zichzelf. Hij heeft zich geen moment bekommerd om Juliette."

Wachten op privacy instellingen...

Volgens justitie moet Koen B. worden veroordeeld naar het volwassenenstrafrecht en niet volgens het jeugdrecht. Koen B. heeft geen psychische stoornis en is volledig toerekeningsvatbaar, aldus justitie.
Moeder Juliette vertelde haar verhaalJuliette Bouhof werd in oktober dood gevonden op de parkeerplaats van het bedrijf De Lage Landen op de Vestdijk in Eindhoven. Haar ex-vriend Koen B. heeft bekend dat hij betrokken was bij de dood van het toen 17-jarige meisje.
Vorige week maakte de moeder van Juliette Bouhof tijdens de eerste dag van de rechtszaak gebruik van het spreekrecht. Ze las een emotioneel verhaal van vier kantjes door. Daarin vertelde ze hoe Juliette veranderde toen ze een relatie kreeg met Koen B.
Lees ook: Moeder Juliette Bouhof: 'Niemand die je hielp, daar lag je dood'
Later bleek dat ze werd mishandeld door B. Hij bedreigde haar meer dan eens met de dood en het hele gezin is zelfs tijdelijk ergens anders moeten gaan wonen, omdat ze door B. werden bedreigd.
ContactverbodKoen B. heeft zelf ook gesproken tijdens de zitting. Hij vertelde onder meer wat er op de avond van Juliettes dood gebeurde. Ze hadden ondanks een contactverbod een afspraak, maar daar ging het gruwelijk mis.
Lees ook: Koen B.: 'Ik had zoveel anders kunnen doen'
De officier van Justitie zal dinsdag haar eis tegen Koen B. op tafel leggen. Daarna krijgt B's advocaat nog de kans om daar op te reageren. De rechter zal naar alle waarschijnlijkheid twee weken later uitspraak doen.
Blijf op de hoogte van de zaak en volg dinsdag verslaggever Alice van der Plas via Twitter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.