Bakkerij Leurs kan pas eind juli open na grote brand Palazzo in Grave: ‘Licht gloort aan de horizon’

6 juli 2015 om 18:59
nl
De grote brand die het Palazzo Theater in Grave tijdens Koningsnacht volledig in de as legde, houdt Rob Leurs nog altijd in zijn greep. De bakker, die zijn zaak naast het voormalige theater heeft staan, houdt zijn deuren sindsdien gesloten. “Maar er gloort licht aan de horizon”, spreekt Leurs hoopvol.
Geschreven door

De grote brand veroorzaakte veel schade binnen Bakkerij Leurs. In de zaak lag een laag water en veel onderdelen waren zwartgeblakerd.
Leurs zag geen andere mogelijkheid dan om de deuren voor een onbepaalde tijd te sluiten. Tot op de dag van vandaag heeft hij geen broden meer kunnen bakken.
Einde in zichtMaar het einde is in zicht. Maandag kreeg de geliefde bakker zijn volledige inboedel terug. “Het begint er langzamerhand weer op te lijken”, zegt Leurs na een ‘pittige’ werkdag. “Alles is van binnen grondig schoongemaakt. Morgen komt de koelinstallatie binnen.”
ZIE OOK: Eigenaar Palazzo Theater Grave mishandeld vlak voor verwoestende brand, buurt geschokt
'Een moeilijke tijd geweest'De bakker hoopt volgende week weer te kunnen proefdraaien. Naar de verwachting kan de bakkerij eind deze maand weer open. De totale schade liep in de tienduizenden euro’s. “Het is een moeilijke tijd geweest, maar ik voel me nu weer goed. Gelukkig krijg ik vrijwel alles terug van de verzekering.”
Normaliter zou Leurs vorige week zijn 25-jarig jubileum vieren. De bakker is nu van plan om dat gelijktijdig met de heropening te doen.
ZIE OOK: Verwoestende brand Palazzo ontwricht verenigingsleven Grave: 'Dit was ónze plek'
OvervalIn het Palazzo Theater brak brand uit nadat eigenaar Jan-Paul Beukering werd overvallen. De overvallers hadden hem vastgebonden en overgoten met een brandbare stof. Daarna werd het theater in brand gestoken. Beukering kon zich op tijd losmaken en zichzelf in veiligheid brengen.
Alles over de theaterbrand in Grave, lees je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/theaterbrandgrave

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.