Kinderziekte velt hebzuchtige mijnbaron Gustave Hooghmoed: pratende pop Baron 1898 even kapot

6 juli 2015 om 19:43
nl
Bezoekers van de nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898 hebben maandagochtend niet optimaal van de divecoaster kunnen genieten. Mijnbaron Gustave Hooghmoed, de pratende pop van de attractie, deed het vanwege een technische storing tijdelijk niet.
Geschreven door

Dat bevestigt Efteling-woordvoerder Koen Sanders. De kaken van de ‘animatronic’ zouden kapot zijn. Hoe de fout is ontstaan, kon de voorlichter niet zeggen. “De achtbaan is hagelnieuw. Dat betekent dat de kans op storingen groot is. Vooral de eerste weken zal niet alles vlekkeloos verlopen. Dat lijkt ons niet meer dan logisch.”
SoftwarefoutVoor de ontwikkeling van Gustave Hooghmoed werd de legendarische Amerikaanse robotbouwer Garner Holt ingeschakeld. De stem van de baron is ingesproken door acteur Paul van Gorcum, bekend als de vijandige Baron uit Bassie en Adriaan.
De nieuwste aanwinst van de Efteling kampte zondag ook al met een storing, een zogenoemde ‘softwarefout’. Door de fout 'zakte' de stationsvloer niet weg, waardoor de karretjes op hun plek bleven. De wachttijd bleef beperkt.
Open voor publiekDe divecoaster ging vorige week officieel open voor het publiek. Duizenden achtbaanliefhebbers trotseerden het tropische weer om geduldig op hun beurt te wachten. Door de hitte viel één bezoeker flauw.
Baron 1898 vertelt het verhaal van Gustave Hooghmoed. De hebzuchtige mijnbaron wil zoveel mogelijk goud delven in de mijnen. Daar heeft hij hulp voor nodig van de mijnarbeiders (de Efteling-bezoekers).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.