Jorryt van Hoof begint goed aan eerste dag hoofdtoernooi van World Series of Poker

6 juli 2015 om 20:29 • Aangepast 21 november 2020 om 17:21
nl
Het was de eerste dag van het hoofdtoernooi de World Series of Poker, traditioneel de rustigste, dus was de sfeer ontspannen. Hoewel ontspannen, er werd wel serieus gespeeld. Eindhovenaar Jorryt van Hoof, de nummer drie van vorig jaar, overleefde met glans de eerste dag.
Profielfoto van
Geschreven door

'The Cleaner' was een van 741 spelers die aanschoof aan het groene vilt van de speeltafels van het Rio Casino in Las Vegas. Als winnaar van drie miljoen euro tijdens de WSOP van vorig jaar, waren de ogen van de concurrentie meer op hem gericht.
Van 741 naar 480 spelersOmdat aan het hoofdtoernooi duizenden spelers meedoen, wordt de eerste sessie van het toernooi over meerdere dagen gespeeld. Aan het eind van dag 1A bleef Van Hoof over samen met 479 anderen.
Lees ook: Hoe Jorryt van Hoof drie miljoen euro won tijdens de WSOP 2014
Hij begon de dag met 30.000 chips en verdrievoudigde dat naar 90.000 chips. Daarmee eindigde Van Hoof als voorlopig 42e. De voorlopig chipleader is de Amerikaan William Kakon met meer dan 150.000 chips.

Wachten op privacy instellingen...

Inleg 8000 euro, hoofdprijs acht miljoenVoor het toernooi heeft elke speler 8000 euro (10.000 dollar) moeten inleggen. De hoofdprijs voor de uiteindelijke winnaar bedraagt ook dit jaar acht miljoen euro (tien miljoen dollar).
Het hoofdtoernooi moet over een week leiden tot een finaletafel met negen spelers. In november beslissen deze 'November Nine' wie het meest prestigieuze pokertoernooi op zijn naam mag schrijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.