Video

600 pallets omgebouwd tot podium op Extrema Outdoor, studenten TU/e zijn er maar druk mee

6 juli 2015 om 23:41
nl
Studenten bouwkunde van de Technische Universtiteit in Eindhoven zijn deze week volop aan het bouwen aan hun eigen ontworpen podium op Extrema Outdoor in Best. Het podium bestaat uit 600 pallets. De beloning voor een week lang zwoegen en zweten: ervaring en lekker feesten op het festival.
Geschreven door

Het ratelen van de schroefboormachine klinkt constant op het terrein van Extrema Outdoor. Een groep studenten is deze hele week hard aan het werk om hun eigen podium af te krijgen.
'Halve was beter uitvoerbaar'Het is dan ook geen makkelijke klus. "We wilden iets anders dan gewoon pallets stapelen", zegt bouwkundestudent Frank Pruijsten. "We zetten ze nu in driehoeken omhoog."
"Het oorspronkelijke plan was dat we 1500 pallets zouden gebruiken. Het moest in eerste instantie een hele cirkel worden. Maar een halve was beter uit te voeren", vertelt de student.
'Iets met pallets'En waarom dan pallets? "Ik denk dat ze die over hadden. De opdracht was dat we iets met pallets moesten doen", zegt Pruijsten.
Floor Brohm van Extrema Outdoor is blij met de studenten. "Ze zijn een stuk goedkoper dan professionele bouwers", grapt ze. "Voor de studenten is het een goede leerervaring." Dat beaamt Pruijsten: "Normaal ontwerp je alleen iets. Nu ben je het ook zelf aan het bouwen. Als er dan iets niet klopt moet je het met je eigen handen oplossen."
Afbreken met een katerEn als de studenten hun podium af hebben mogen ze van Extrema Outdoor natuurlijk komen feesten. "Maar ze moeten wel energie overhouden om het podium weer af te breken. Dat hoort er ook bij", zegt Brohm. "Tja, ik vrees dan wel met een kater", zegt Pruijsten.
Aan het eind van het festival betekent dat dus een houten podium afbreken met een houten kop. Maar dat is het allemaal waard geweest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.