'Opstand dreigt onder bewaarders', sfeer gevangenis Vught wordt steeds grimmiger

7 juli 2015 om 03:11
nl
Na verhalen over binnengesmokkelde ijzerzaagjes en een zelfmoord dreigt er nu een opstand in de gevangenis in Vught. Niet van gevangenen maar van bewakers. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.
Geschreven door

De dreigende opstand heeft allemaal te maken met een teamleider die wordt overgeplaatst. De teamleider zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie.
'Gezagscrisis'Misdaadverslaggever John van den Heuvel zegt tegen Telegraaf TV dat er een gezagscrisis heerst in het gevang. Dat houdt volgens hem in dat bewaarders vinden dat ze gemuilkorfd worden en dat er een doofpotcultuur is. Dat maakt de sfeer onplezierig en dat heeft gevolgen voor de veiligheid.
Eerder kwamen er verhalen naar buiten over een Antilliaanse crimineel die twee zaagjes wist mee te smokkelen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). En de Limburgse Lau Geeraets die zelfmoord kon plegen in zijn EBI-cel door een overdosis pillen te nemen.
Onderzoek Het ministerie van Veiligheid en Justitie is bezig met een onderzoek naar de situatie binnen de gevangenismuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.