Voedselbanken schieten te hulp na uitvallen stroom waardoor eten bedierf - Omroep Brabant

Voedselbanken schieten te hulp na uitvallen stroom waardoor eten bedierf

7 juli 2015 om 13:05
nl
De voedselbank in Etten-Leur krijgt hulp van collega-voedselbanken in Den Bosch, Tilburg en Moerdijk.
Geschreven door

Die willen helpen voorkomen dat mensen in Etten-Leur deze zomer in de kou komen te staan. De Etten-Leurse voedselbank is in de problemen gekomen doordat in het weekeinde de stroom uitviel in het pand waar de voedselbank acht vriezers en twee koelkasten heeft staan. Die zaten bomvol voedsel om de twee weken durende zomerstop door te komen.
BedorvenDie levensmiddelen moet de voedselbank nu weggooien omdat ze bedorven zijn. De schadepost is ongeveer 8000 euro. Dat vertelt secretaris Marjan Verweij. Mede door de hitte resulteerde de stroomstoring in een enorme stank van het ontdooiende voedsel.
"Gelukkig konden we door een noodmaatregel de vriezers weer aanzetten. Daardoor is de stank weer weggetrokken. Maar het voedsel in de vriezers kunnen we weggooien want dat is bedorven. Hopelijk kunnen we het vandaag nog laten afvoeren", aldus Verweij.
VoldoendeZe hoopt met de hulp van de collega-voedselbanken donderdag weer voldoende voedsel te hebben om de klanten die de voedselbank bedient in Etten-Leur, Zundert en Rucphen te voorzien van voedselpakketten.
"We hadden gehoopt om de mensen deze maand dubbele porties mee te geven om ze door de twee weken zomerstop heen te helpen. Dat zit er nu waarschijnlijk niet in. We overwegen nog of we die twee weken sluiting wel door moeten laten gaan. Aan de andere kant: de vrijwilligers hier hebben ook wel vakantie verdiend. We hopen op steun van mensen die goederen of geld willen doneren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.