'Verdachte mocht informatie die hem vrijpleitte niet zien', zegt advocaat Knoops over showbizzmoord

7 juli 2015 om 12:34
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een ontlastend rapport over de ware toedracht van de zogeheten showbizzmoord achtergehouden. Dit zegt Geert-Jan Knoops dinsdagavond in het tv-programma Brandpunt. Hij is de advocaat van de man die werd veroordeeld voor de moord in 1981. Slachtoffer was platenbaas Bart van der Laar uit Gemert. Het OM heeft inmiddels toegegeven dat het rapport in de la was blijven liggen, zo meldt de NOS.
Geschreven door

Informatie over hoe de man om het leven is gebracht, is niet gedeeld met Martien Hunnik, die hiervoor een gevangenisstraf kreeg. De Hoge Raad bepaalde in mei dat de zaak over moet. Knoops had hierop aangedrongen.
'Hunnik kon moord niet gepleegd hebben'Uit het rapport zou blijken dat Hunnik de moord op Van der Laar niet gepleegd kan hebben. Hunnik heeft, nadat hij zijn straf had uitgezeten, informatie opgevraagd over zijn eigen zaak. Volgens Knoops kreeg hij het rapport dat hem vrijpleitte niet te zien. Ook zou het OM verzuimd hebben een analyse van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) te delen met de Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken.
Corry KoningsVan der Laar was producer van onder anderen Corry Konings, Luv', Linda Williams en Babe.    
De vraag is of er ooit nog mensen kunnen worden vervolgd voor de moord. De zaak is verjaard en volgens de NOS is één van de drie vermoedelijke betrokennen overleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.