'Hij wilde nog één laatste grote rit rijden', zegt dochter over overleden Ronald van den Eijnden

7 juli 2015 om 13:38
nl
"Mijn vader wilde nog één laatste grote rit rijden", vertelt Meike van den Eijnden op de dag nadat haar 51-jarige vader Ronald overleed tijdens een toertocht door de Franse Alpen. "Hij was een superdoorzetter. Heel sportief."
Geschreven door

Meikes vader werd onwel en viel zaterdag tijdens een toertocht met 7000 man. Hij reed samen met twee wielermaten de bekende Franse bergroute La Marmotte, vol met cols van de buitencategorie. Hij was een zeer ervaren renner.
'45 graden op die berg'"Het was een hitteshock", vertelt de 17-jarige Meike. "Het was 45 graden op die berg. Tijdens een afdaling vloog hij over de kop. Een vrouw heeft hem nog geholpen. In de ambulance werd een lichaamstemperatuur 42 graden gemeten."
Na de valpartij werd hij naar het ziekenhuis gebracht. "Zijn organen waren een voor een aan het uitvallen. Er is nog een levertransplantatie overwogen, maar zijn andere organen waren al helemaal verpest. Het was veel erger dan gedacht. Uiteindelijk is hij aan een hartinfarct overleden."
'Het dringt niet door'Meike vindt het allemaal moeilijk te bevatten: "Het dringt niet door. Het ene moment moet ik veel huilen. Het andere moment gaat alles langs me heen." Samen met haar 19-jarige zus is Meike nu onderweg van Frankrijk naar Roosendaal, waar hun moeder woont.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.