'Ik heb een plan', Lars Boom hoopt vandaag op tweede etappezege in Tour de France

7 juli 2015 om 13:45
nl
Lars Boom heeft de etappe in de Tour de France van dinsdag al lang rood omcirkeld in zijn agenda staan. Het peloton krijgt namelijk dinsdag opnieuw een kasseienrit voor de kiezen, net als vorig jaar. En in 2014 kwam de Vlijmenaar als eerste over de finish.
Geschreven door

"Dit is een grote dag. Hier kijk ik al lange tijd naar uit", vertelde Boom voor het vertrek in het Belgische Seraing tegen een verslaggever van Omroep Brabant. De vierde etappe voert de renners van Seraing naar Cambrai, een rit over 221 kilometer. Met daarin dertien kilometer steentjes, verdeeld over zeven stroken.
'Eerste dagen niet makkelijk'"De laatste dagen van deze Tour de France zijn niet makkelijk geweest", aldus Boom. De Brabander kwam in opspraak, omdat hij een ‘abnormaal laag’ cortisolgehalte had. Toch ging hij, ondanks protest, van start. "Het heeft veel energie gekost. Maar gisteren ging het lekker en ik hoop dat het vandaag ook zo is."
Boom zegt de rit van vandaag al helemaal uitgedokterd te hebben. Maar wat zijn plan is, wilde hij niet kwijt. "Het gaat een speciale dag worden." De Vlijmenaar zal in ieder geval kopman Vincenzo Nibali niet uit het oog verliezen. "Vorig jaar bewees hij ook heel goed over de kasseien te kunnen. Hem helpen en zelf voor de etappezege gaan, het hoeft elkaar niet te bijten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.