Moeder en zus Juliette Bouhof stormen schreeuwend rechtszaal uit tijdens pleidooi advocaat Koen B.

7 juli 2015 om 23:32 • Aangepast 21 november 2020 om 17:20
nl
Het werd hen te veel. Tijdens het pleidooi van de advocaat van Koen B. liepen de moeder en zus van Juliette Bouhof dinsdag boos en schreeuwend de zaal uit. Wat raadsman Bert de Rooij aanvoerde om Koen B. te verdedigen, was voor hen ondraaglijk. De advocaat pleitte dinsdag voor vrijspraak voor moord en doodslag. "Koen had nooit de bedoeling om Juliette te doden."
Profielfoto van
Geschreven door

De advocaat van Koen B. hield zijn pleidooi, nadat de officier van justitie de strafeis van twaalf jaar cel voor doodslag tegen zijn cliënt had uitgesproken. "Het was niet in hem opgekomen om Juliette te doden", zo stelde de advocaat. "Hij wilde alleen maar dat ze losliet."

Wachten op privacy instellingen...

OpwellingOok zei de De Rooij dat het allerminst zeker is dat Juliette al dood was op het moment dat Koen B. haar achterliet op de parkeerplaats van financieringsmaatschappij De Lage Landen aan de Vestdijk die bewuste avond. "Hij was in paniek", was zijn verweer. "Het was een opwelling, waarin hij niet kon nadenken over de gevolgen van zijn acties."
Daarnaast haalde de advocaat aan dat uit de doodsbedreigingen die Koen B. via WhatsApp uitte, niet kon worden afgeleid dat hij haar echt wilde doden. De berichten waren volgens de advocaat 'lomp en onbeschoft', maar wijzen volgens hem niet op een plan om Juliette om het leven te brengen.

Wachten op privacy instellingen...

Politie achter moeder en zus aanIneens stonden de moeder en zus van Juliette Bouhof op. Ze stormden schreeuwend de rechtszaal uit. Aanwezige politie volgde hen en vroeg via de portofoon om assistentie. Even was het stil in de rechtszaal. Toen ging de advocaat De Rooij verder met zijn pleidooi.
Hij begreep de emoties, sympathiseerde de advocaat. Maar hij kwam op voor de belangen van zijn cliënt Koen B., zei hij.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Volgens de advocaat wist Koen B. niet dat er 'een aanmerkelijke kans' was dat Juliette zou overlijden. "Koen B. wilde Juliette pijn doen, zoals zij dat ook bij hem deed."
Nogmaals toonde De Rooij begrip voor de woede en het verdriet van de moeder en zus van Juliette Bouhof. Hij haalde ook de emotionele toestand van de vader van Koen B. aan. Een gebroken man, zo typeerde de advocaat de vader, een man 'vol schaamte'. Een man die niet weet of en hoe hij nog contact wil met zijn zoon.
Een fatale liefde, zo omschreef de advocaat de relatie tussen Juliette Bouhof en Koen B. aan het einde van zijn pleidooi. Een pleidooi dat de moeder en zus van Juliette Bouhof met pijn en woede in het hart aanhoorden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.