Wie kent hem niet? Tourfans uit Hilvarenbeek juichen voor Daniel Teklehaimanot uit Eritrea

7 juli 2015 om 17:29 • Aangepast 21 november 2020 om 17:20
nl
Een groep wielerfans uit Hilvarenbeek heeft een renner uit de Tour de France geadopteerd. Daniel Teklehaimanot, een wielrenner van 26 jaar uit Eritrea, wordt door de Brabanders aangemoedigd.
Profielfoto van
Geschreven door

"We zochten een renner om te supporteren", legt Marco van Rijswijk uit. De inwoner van Hilvarenbeek en zijn vrienden zagen het niet zitten een Nederlander te kiezen. "Dat doet iedereen al. Daarom hebben wij besloten de renner met de moeilijkste naam eruit te pikken."
'Onderwerp in groepsapp' Zo kwamen ze bij Daniel Teklehaimanot uit. "Een renner waar we allemaal nog nooit van gehoord hadden", zegt Van Rijswijk eerlijk. "Maar inmiddels zijn we zijn grootste fans." 'We' is Van Rijswijk en vijf van zijn vrienden. "We hebben een groepsapp en daarin gaat het nu dagelijks over de verrichtingen van Teklehaimanot. Gisteren viel hij en toen ging het daar gelijk over in de app."
Op de tweede dag van de Tour de France, toen de rit naar de provincie Zeeland op de rol stond, hadden de mannen een spandoek voor Teklehaimanot gemaakt. "We hebben hem langs zien fietsen. Maar geen idee of hij het spandoek ook echt heeft gezien."

Wachten op privacy instellingen...

Nog geen persoonlijk contactVia Facebook en Twitter heeft Van Rijkswijk inmiddels contact gezocht met de wielrenner uit Eritrea. "Maar we hebben nog niets van hem gehoord. Niet vreemd natuurlijk. Hij is waarschijnlijk helemaal gefocust op de Tour de France. Misschien dat we op de rustdag met hem in contact kunnen komen."
Teklehaimanot staat, na drie etappes, op plek 92 in het algemeen klassement. Hij heeft bijna tien minuten achterstand op klassementsleider Chris Froome. De Brabantse fans reizen hem niet achterna, maar volgen hem wel dagelijks via televisie en internet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.