Ambtenaar teruggefloten: Henk Krol te veel geholpen met subsidieaanvraag voor GayKrant

7 juli 2015 om 15:46
nl
Een ambtenaar van het ministerie van OCW is te ver gegaan toen hij Henk Krol uit Eindhoven hielp bij het invullen van zijn subsidieaanvragen voor de GayKrant.
Geschreven door

Dat blijkt uit antwoorden van minister Jet Bussemaker op kamervragen. Ambtenaren mogen 'technische assistentie' verlenen als iemand subsidie aanvraagt, maar aanvragen herschrijven mag niet.
Uit onderzoek van de NRC bleek onlangs dat een ambtenaar tachtig procent van de aanvraag van Krol herschreef.  "Dit hoort niet bij de taken van een ambtenaar", aldus Bussemaker.
GayKrant failliet De GayKrant is inmiddels failliet. Stichting Vrienden van de GayKrant wilde Henk Krol persoonlijk aansprakelijk stellen voor het terugbetalen van een subsidie van ruim twee ton die het ministerie van Onderwijs gaf aan de stichting. Ze vonden dat hij dat geld verkeerd besteed had. De rechtbank in Den Bosch wees dat af. Volgens de rechtbank was de vordering van de stichting niet goed genoeg onderbouwd.
Krol is nu Kamerlid voor de politieke partij 50Plus, maar was eerder lange tijd hoofdredacteur van de GayKrant in Best én voorzitter van de stichting.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.