Video

Guus Meeuwis over musical War Child: 'Even leuk als stadionconcert'

7 juli 2015 om 18:28
nl
De première van de musical in groep 8 is natuurlijk voor elke basisschoolleerling een van de spannendste momenten van het jaar. Maar voor die van de St. Trudo basisschool in Stiphout was het wel héél bijzonder. Naast hun schoolgenoten, docenten en ouders stond namelijk niemand minder dan Guus Meeuwis in het publiek.
Geschreven door

Onder een oorverdovend applaus liepen de scholieren over een lange, rode loper naar de ingang van hun school. Glunderend van oor tot oor. Eén van hen, Daantje, is verkleed als piraat: "Het is fantastisch dat Guus Meeuwis de hele dag met ons mee gaat en dat hij komt kijken. Dat maakt het ook wel meteen extra spannend."
De leerlingen speelden de musical De Koning te Rijk. En daar heeft Guus Meeuwis aan meegewerkt, speciaal voor War Child. De kinderen haalden voorafgaand aan de première dan ook honderden euro's op voor War Child. Dat was namelijk de voorwaarde om deze musical gratis te mogen spelen.
EnthousiastGuus Meeuwis was in elk geval onder de indruk van de Stiphoutse vertolking: "Het was echt zó goed gedaan, als je hier niet enthousiast van wordt, dan word je nergens meer enthousiast van en kun je beter iets anders gaan doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.