Duitse vrouw stak niet expres iemand met glas in gezicht

7 juli 2015 om 16:46
nl
Een 25-jarige vrouw uit Duitsland is dinsdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor mishandeling. Ze sloeg in januari van dit jaar met een glas in het gezicht van een andere vrouw. De Duitse krijgt een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand.
Geschreven door

De rechtbank hield er bij de strafbepaling rekening mee dat de Duitse vrouw het slachtoffer niet doelbewust een glas in het gezicht had geduwd. De rechtbank geloofde haar toen ze zei dat het per ongeluk ging. Maar de rechtbank vond ook dat ze er rekening mee had moeten houden dat het mis kon gaan toen zij met een glas begon te zwaaien. Daarom werd ze veroordeeld voor mishandeling.
Zestig hechtingenOmdat het gezicht van het slachtoffer met zestig hechtingen gedicht moest worden en zij littekens heeft kwam de Duitse er toch niet gemakkelijk van af.
De Duitse vrouw en haar vriend kregen een glas drank over zich heen gegooid tijdens een stapavond in Eindhoven. Daarop raakte zij de vrouw die hen had nat gegooid met een glas in haar gezicht.
De officier van justitie vond dat er sprake was van zware mishandeling. De Duitse ontkent dat. Ze verklaarde dat ze alleen met water wilde gooien, maar op het moment van gooien zou zij in de draai door haar enkel zijn gezwikt waardoor het glas in het gezicht van de andere vrouw kwam. Dit verhaal wordt ondersteund door een getuige.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.