Video

Acht kleinkinderen in acht groepen van één basisschool, opa en oma zijn trots

7 juli 2015 om 18:29
nl
Ad en Jeanne Bakkers hebben acht kleinkinderen. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, maar alle kinderen gaan naar basisschool De Bolderik in Hank en ze zitten ook nog eens allemaal in een andere groep. De kinderen komen twee dagen in de week tijdens de pauze lunchen bij opa en oma, die om de hoek van de school wonen. De trotse Ad en Jeanne smeren met liefde de boterhammen voor hun nageslacht.
Geschreven door

"Bij opa en oma mogen we zwemmen, snoepjes eten en op de trampoline springen", zeggen de acht glunderende kinderen. Er is bijna nooit ruzie en de kinderen zijn vooral blij dat er zoveel neefjes en nichtjes zijn om mee te spelen.
Boterhammen smerenOpa en oma leggen de kinderen goed in de watten. Op maandag en dinsdag komen ze alle acht bij opa en oma lunchen. "Ze kunnen de boterhammen best wel zelf smeren, maar bij opa en oma hoeft dat niet, wij doen het voor ze", zegt oma Jeanne.
Ze vindt het geweldig dat ze haar kleinkinderen zoveel ziet. "Een kind vroeg of ze bij opa en oma mocht komen eten, toen hebben we gezegd dat ze dat dan allemaal wel konden doen." Ondanks het gespring, gelach en de tientallen boterhammen die gesmeerd moeten worden, vindt Jeanne het helemaal niet druk. "Het is vooral gezellig. We hebben alleen geen tijd om zelf te eten. Als ze weg zijn, ruim ik eerst op en dan ga ik op m'n gemak zitten met een bakje thee."
Het is bijzonder, acht kleinkinderen in acht verschillende klassen van dezelfde basisschool. "Halverwege het jaar viel het ons ineens op", zegt opa Ad. "Toen hebben we een foto gemaakt voor in de schoolkrant." Toch duurt deze situatie niet lang meer, de oudste gaat volgend schooljaar naar de middelbare school. "Dat is zonde maar zo gaan die dingen. Ik hoop wel dat ze nog langs blijven komen", zegt opa Ad.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.