Kenny B opent 446ste Tilburgse Kermis

7 juli 2015 om 19:08 • Aangepast 21 november 2020 om 17:19
nl
De Tilburgse zanger Kenny B, bekend van zijn megahit 'Parijs', opent samen met kermiswethouder Erik de Ridder op 17 juli de 446ste editie van de Tilburgse Kermis. De opening is op vrijdag 17 juli om 19.00 uur bij de attractie Free Fall op de Heuvel.
Profielfoto van
Geschreven door

De Tilburgse Kermis heeft ook dit jaar weer spectaculaire nieuwe attracties. Zoals de Free Fall Tower (hoger dan de Heuvelse kerktoren), de Encounter op het Piusplein (multimedia effect-show met aliens in de hoofdrol), de Jumbo op het Besterdplein en de Spinning Coaster XXL op het Koningsplein.
Roze Maandag viert 25 jarig bestaan Roze Maandag barst op 20 juli los. Dit jaar voor de 25e keer. Dit jaar worden 25 huwelijken gesloten door een bekende Nederlander. Iedereen kan met elkaar voor deze bijzondere gelegenheid in het huwelijk treden. Vervolgens vertrekt het gezelschap naar de tegenovergelegen Amstel Bierhal. Om 13.00 uur is daar het Roze Maandag Anthem te horen, gedraaid door een bekende dj. Aansluitend is er een optreden van O'G3NE.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Tradities en themadagen De vaste tradities en themadagen waar de Tilburgse Kermis om bekend staat, zijn er ook in 2015 weer. Zoals de Nostalgische Kermis op het Willemsplein en de Kermisexpositie in het Paleis Raadhuis. Op zondag 19 juli om 11.00 uur wordt in de attractie Star of Stars op het Koningsplein de Kermis-mis gehouden.
LEES OOK: 11 feitjes die je nog niet wist over de Tilburgse Kermis
Diezelfde zondag is het Auti-doe-dag van de Stichting Blauwe Zondag. Veel exploitanten zullen dan de geluids- en lichtintensiteit van hun attractie minderen, zodat het voor mensen met (enige vorm van) autisme prettiger wordt om de kermis op te gaan. Dinsdag 21 juli is het gehandicaptendag en 23 juli seniorendag. De kermisprijzen (wie heeft de mooiste, grootste, leukste attractie) worden vrijdag 24 juli om 19.00 uur uitgereikt.
Grootste kermis BeneluxDe Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en duurt van vrijdag 17 juli tot en met 26 juli 2015. Meer dan een miljoen mensen bezoeken de 200 attracties in de Tilburgse binnenstad.
Met Omroep Brabant hoef je niets van het tiendaagse feest te missen. Elke dag zenden we op radio, televisie speciale kermisprogramma's uit en via onze website en apps is alles nog eens terug te lezen, kijken en luisteren. Zie hiervoor omroepbrabant.nl/tilburgsekermis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.