Man doodgeschoten op woonwagenkamp in Sint-Oedenrode, één verdachte na achtervolging opgepakt

8 juli 2015 om 13:44 • Aangepast 21 november 2020 om 17:19
nl
Bij een schietpartij op het woonwagenkampje aan de Boekweit in de wijk Bolle Akkers in Sint-Oedenrode is dinsdagavond een man om het leven gekomen. Dat gebeurde even voor acht uur. Er werden in eerste instantie twee verdachten aangehouden en naar het politiebureau in Den Bosch gebracht voor verhoor. Eén van hen wordt inmiddels als getuige gezien en geldt niet meer als verdachte. Het onderzoek gaat de hele nacht duren, bevestigt politiewoordvoerder Rick Ebli aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Eén van de verdachten werd na een achtervolging op de Ollandseweg klemgereden en onder schot opgepakt. De Bolle Akkers en de Ollandseweg liggen een halve kilometer uit elkaar. Het woonwagenkamp aan de Bolle Akkers is een klein kamp met vier wagens.
ZIE OOK: ‘Ik heb niets gedaan!’, Maarten Kaskens (48) filmt eigen aanhouding na schietpartij Sint-Oedenrode
Kogelwerende vestenDe politie is nog altijd massaal op de been in Sint-Oedenrode. Onder meer een helikopter en een politiehond werden ingezet om de betrokkenen van de schietpartij op te sporen. Agenten in kogelvrije vesten hielden verkeer tegen.
Voor het slachtoffer kwam een traumahelikopter ter plekke. Dat mocht alleen niet meer baten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Er zouden meerdere schoten zijn gelost.
ZIE OOK: Fotograaf van spectaculaire foto arrestatie in Sint-Oedenrode: ‘Zoiets zie je alleen in films’
Onder schotDe politie heeft de omgeving afgezet inclusief de op- en afritten bij Veghel en Sint-Oedenrode. De technische recherche is een sporenonderzoek begonnen. Over de identiteit van het slachtoffer en het motief van de dader werd niets meegedeeld, ook al heeft de politie een vermoeden wie de dode is.
Een politiehond werd ingezet om de verdachten op te sporen. Deze werden na een politieachtervolging onder schot aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.