Video

'Kippenvel' tijdens repetitie fanfare Schijf voor avondwake Ad en Marian van der Westen

8 juli 2015 om 12:13
nl
Het is geen normale repetitieavond voor fanfare Kunst Na Arbeid uit Schijf. Geen vrolijke muziek, maar ingetogen noten klinken in het repetitiekanaal. De fanfare is aan het oefenen voor het avondwake van vrijdagavond voor de verongelukten Ad en Marian van der Westen.
Geschreven door

Ad en Marian van der Westen werden zondagmiddag tijdens het wandelen geschept door een busje. De 58-jarige Marian was op slag dood. Ad overleed later in het ziekenhuis.
'Deze stoel blijft leeg'"Ik mis het geluid van de trombone van Ad", zegt dirigent Hans Aernouts. "Je voelt sowieso elke stem die mist. Je mist de muzikant, maar ook de mens en dat is het allerbelangrijkste." Ad speelde trombone.
De fanfare gebruikt de dinsdagavond om de nummers te kiezen voor de avondwake. Op de stoel van Ad brandt een kaarsje. "Deze stoel blijft voorlopig leeg", zegt Carla van Kalmthout. "Het is een groot gemis."
KippenvelBach wordt er gespeeld, iets dat bij het moment past. Maar ook liedjes die belangrijk waren voor Ad. "In het voorjaar heeft Ad nog de Mont Ventoux beklommen voor MS. Daar was you never walk alone zijn lijflied. Dat gaan we dus ook spelen", vertelt de dirigent.
"Ad deed echt alles voor de vereniging", zegt Ad van Kalmthout. "Het was mijn maatje. Hij zat naast me. Toen de eerste noot werd ingezet kreeg ik kippenvel over mijn hele lijf."
Geen feestelijke opening kermisAd en Marian van der Westen waren nauw betrokken bij de Schijfse gemeenschap. Ad hielp afgelopen zaterdag nog bij de opbouw van de feesttent van het kermisterrein.
De feestelijke opening van de kermis vrijdag gaat vanwege het avondwake niet door.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.