'Efteling plant nieuw vakantiepark met paalwoningen en ondergrondse Hobbit-achtige verblijven'

8 juli 2015 om 09:42
nl
De Efteling werkt in het geheim aan de bouw van een nieuw uitgestrekt bungalowpark en een groot hotel. Dat schrijft fansite 'De Vijf Zintuigen'. Het vakantiepark zou de naam het 'Loonsche Land' krijgen, vernoemd naar het natuurgebied waar het komt.
Geschreven door

Volgens de website moet het vakantiepark aan de zuidkant van het attractiepark komen in een natuurgebied van zestig hectare.
HobbitDe opening staat in het voorjaar van 2017 gepland. In het nieuwe park moeten onder meer vakantievilla's, paalwoningen en ondergrondse Hobbit-achtige verblijven komen.
De Efteling laat weten dat er nog geen definitieve plannen zijn voor het 'Loonsche Land'. Het attractiepark opende vorige week de tweede fase van vakantiepark Bosrijk.
"Dat leverde vierhonderd extra bedden op. We willen eerst kijken hoe die accommodatie gaat lopen voor we verder uitbreiden", legt een woordvoerder uit.
'Geen geheim dat we meer bedden willen'"Maar het is geen geheim dat we in 2020 vijfendertighonderd bedden willen hebben", voegt ze toe. De Efteling heeft in het hotel en vakantiepark Bosrijk nu zo'n vijftienhonderd bedden beschikbaar voor gasten.
De woordvoerder bevestigt dat de werknaam 'Loonschse Land' bestaat in de uitbreidingsplannen van de Efteling. "Maar we hebben heel veel plannen en ideeën. Of dat een hotel, een bungalowpark of een camping wordt, is nog niet bekend."
Natuur gereserveerd voor gastenverblijvenIn het natuurgebied waar de uitbreiding zou moeten komen, is de Efteling al langer bezig. De Efteling werkt daar sinds 2010 samen met Natuurmonumenten en de Brabants Milieufederatie (BMF) om de natuur te herstellen.
De woordvoerder laat weten dat het altijd duidelijk is geweest, dat gedeeltes van dat gebied voor gastenverblijven is gereserveerd.
'Vakantiepark mag niet ten koste van natuur gaan'De Brabantse Milieufederatie volgt de uitbreidingsplannen van de Efteling kritisch. "Voor ons is het belangrijk dat de aanleg van een vakantiepark niet ten koste gaat van de natuur en het landschap", zegt Remmert van Haaften van de BMF.
Dat lijkt geen makkelijke opgave. "Dat is de uitdaging voor de Efteling, om met een plan te komen waarin de natuur niet aangetast wordt", legt Van Haaften uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.