Video

Frank Lammers belooft dieven filmrol als ze gestolen lichtinstallatie terugbrengen

8 juli 2015 om 16:04 • Aangepast 21 november 2020 om 17:19
nl
Bijna de complete lichtinstallatie voor de opnames van de film 'Of ik gek ben' is gestolen. De film is het regiedebuut van acteur Frank Lammers. De opnames worden momenteel gemaakt op het Vredesplein in Eindhoven. Daar stond ook de vrachtwagen geparkeerd waaruit voor 50.000 euro aan apparatuur is gestolen.
Profielfoto van
Geschreven door

De truck werd in de nacht van dinsdag op woensdag opengebroken. Volgens één van de medewerkers van de filmploeg moeten de de dieven nauwelijks geweten hebben wat ze deden. Uit de truck werden wel lampen gestolen, maar niet de armaturen. Daardoor is de buit min of meer waardeloos.
Frank Lammers en acteur Mike Weerts balen van de diefstal, maar blijven er nuchter onder: "Ach, iedereen kan een foutje maken. Dus als ze de spullen terugbrengen, mogen de dieven figureren in onze film", zo belooft het tweetal. "EN ze krijgen honderd euro benzinegeld. Waarschijnlijk zijn ze met een grote bus van boven de rivieren komen rijden, dus dat heeft nog wat gekost."

Wachten op privacy instellingen...


Stomme dievenOok producent Marc Bary van IJswater Films laat zich door de diefstal niet uit het veld slaan. "Wij laten ons niet klein krijgen door deze stomme dieven'', aldus Bary.
De politie onderzoekt de zaak. Bary hoopt een groot deel van de schade vergoed te krijgen van de verzekering. In de tussentijd heeft hij bij een lokaal bedrijf nieuwe lampen geregeld. "We proberen het meteen te redden. Dit is de voorlaatste draaidag in Brabant, we hebben gelukkig niet heel veel licht meer nodig.''

Het was sowieso een heel karwei om de film financieel rond te krijgen. Lammers kreeg geld uit het Nationaal Filmfonds, maar moest via crowdfunding nog een paar ton bij elkaar sprokkelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.