Veel meer klachten over vlieglawaai Eindhoven Airport

8 juli 2015 om 13:39 • Aangepast 25 april 2020 om 05:59
nl
De groei van Eindhoven Airport gaat hand in hand met toenemende overlast voor omwonenden van het tweede vliegveld van Nederland. Het aantal klachten over vliegtuigherrie is enorm toegenomen, blijkt woensdag uit een rapportage.
Geschreven door

In het eerste kwartaal van dit jaar klaagden 429 mensen over het lawaai, ruim twee keer zoveel als een jaar eerder in dezelfde periode. Samen dienden de klagers in het eerste kwartaal ruim 6000 meldingen in. Vorig jaar kwamen er in het hele jaar ruim 10.000 klachten binnen. In dit tempo lijken er dat dit jaar nog meer te worden.
De meeste klachten gaan over civiele vluchten. Het vliegveld wordt zowel door de commerciële luchtvaart als door de luchtmacht gebruikt. Het aantal vliegbewegingen neemt al jaren toe.
VeldhovenDe meeste klachten komen uit Veldhoven. Daarna volgt Wintelre, dat vorig jaar nog nauwelijks last had van vliegtuigen maar door het verleggen van een vliegroute tegenwoordig wel.
Het aantal meldingen uit het dorp vertienvoudigde bijna, van 23 tot 226. Overigens is de drempel om te klagen wel lager geworden dankzij een nieuwe website van alle partijen die bij de luchthaven betrokken zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.