Megaklus aan spoor Eindhoven-Limburg: ingrijpende gevolgen voor reizigers

8 juli 2015 om 15:26
nl
Een megaoperatie aan het spoor legt binnenkort het treinverkeer tussen Eindhoven en Limburg grotendeels plat. Spoorbeheerder ProRail vervangt onder meer de spoorstaven en wissels. Voor reizigers tussen Eindhoven, Venlo en Weert hebben de werkzaamheden drie weken lang ingrijpende gevolgen', lieten ProRail en NS woensdag weten.
Geschreven door

Het werk begint zaterdag 18 juli en duurt tot zondag 9 augustus. Dat lijkt lang, maar ProRail benadrukt dat het verschillende noodzakelijke werkzaamheden heeft gecombineerd om de hinder voor reizigers zo veel mogelijk te beperken.
Eindhoven-HelmondDe overlast duurt het langst tussen Eindhoven en Helmond. Daar rijden drie weken lang alleen bussen. Wie verder moet naar Venlo, is in eerste instantie ook op de bus aangewezen.
Vanaf 27 juli rijden tussen Helmond en Venlo wel weer treinen. Tussen Eindhoven en Weert ligt het treinverkeer in de weekenden helemaal plat, doordeweeks rijden minder treinen dan normaal.
Grootste vernieuwing sinds bestaan spoorwegenProRail is al langer bezig met wat het noemt 'de grootste vernieuwing en aanpassing van het Nederlandse spoor sinds het bestaan van de spoorwegen'.
Het werk ten oosten van Eindhoven is daar onderdeel van. Vorige zomer was bij Den Bosch een soortgelijke operatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.