Hennepkwekerij in maisveld in Woensdrecht en verstopt in loods in Roosendaal

8 juli 2015 om 19:03
nl
In een maisveld aan de Dorpsstraat in Woensdrecht zijn dinsdag 68 hennepplanten gevonden. Voor zover bekend is het in de provincie de eerste keer dit jaar dat in een maisveld hennep is ontdekt.
Geschreven door

Ook in panden in Roosendaal en Bergen op Zoom werden dinsdag hennepkwekerijen aangetroffen. In een loods aan de Watermolenstraat in Roosendaal stonden volgens een politiewoordvoerder 590 planten goed verstopt. De oogstrijpe planten stonden in twee ruimtes.
Op twee adressen in de Kremerstraat in Bergen op Zoom werden eveneens kwekerijen opgerold. Op het eerste adres stonden 48 planten en werd een persoon aangehouden voor verhoor.
Nog een kwekerijUit onderzoek bleek dat de apparatuur van de kwekerij in verbinding stond met apparatuur bij de buren. De energiemaatschappij had namelijk berekend dat in het eerste pand veel meer stroom werd afgenomen dan voor alleen de kwekerij met de 48 planten, aldus de politiewoordvoerster. Het vermoeden bestond dat in de buurt nog een kwekerij aanwezig was. Op deze manier werd ontdekt dat bij de buren in drie ruimtes 380 oogstrijpe hennepplanten stonden.
In alle gevallen werd de stroom illegaal afgetapt en zijn de panden afgesloten van het energienetwerk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.