Ontslagpremie van zes ton voor oud-directeur aangevochten door Woningcorporatie Bernardus Wonen

8 juli 2015 om 19:07
nl
Woningcorporatie Bernardus Wonen in Oudenbosch is niet van plan zonder slag of stoot bijna zes ton over te maken aan de ontslagen oud-directeur Wil Hectors.
Geschreven door

De rechter heeft hem een ontslagvergoeding van 589.000 euro toegewezen. Bernardus Wonen meldde woensdag zelf de uitkomst van de verloren rechtszaak en kondigde aan in hoger beroep te gaan.
'Maatschappelijk onaanvaardbaar'Volgens de Raad van Commissarissen (RvC) is zo'n hoge ontslagvergoeding ‘in de huidige tijd maatschappelijk onaanvaardbaar’. Volgens de huidige wetgeving mogen bestuurders in de publieke sector maximaal nog 75.000 euro meekrijgen bij ontslag. Dat bedrag wilden de commissarissen Hectors ook meegeven, maar daar was hij het niet mee eens. Zijn contract stamt uit 2001 en toen waren de regelingen voor topbestuurders nog veel rianter.
Bernardus beheert zo'n 4000 panden in de gemeenten Halderberge en Moerdijk. Er werken veertig mensen. De oud-directeur werd vorig jaar de laan uitgestuurd omdat hij met de RvC van mening verschilde over de manier waarop de organisatie moest worden geleid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.