‘Nemen ze ons nou in de maling?', Brabanders moeten 0,00 euro overmaken naar zorgbedrijf Famed BV

9 juli 2015 om 00:59
nl
“Dit gaat helemaal nergens over.” Maryvonne de Kok uit Someren is stomverbaasd, maar kan er gelukkig wel om lachen. Deze week kreeg zij een opmerkelijke brief binnen van zorgbedrijf Famed BV. Ze wordt achter de vodden gezeten om zo snel mogelijk een bedrag van precies nul euro (!) te betalen.
Geschreven door

De inwoonster van Someren vermoedt waar de fout vandaan komt. Vorige maand maakte ze ruim tweehonderd euro over nadat ze bij het bedrijf steunzolen had laten aanmeten. Ze denkt dat er bij die transactie iets mis is gegaan. “Ik zou het anders echt niet weten. Ik vind het allemaal erg amateuristisch. Een enorme flater van zo’n groot bedrijf”, zegt ze.
'Er valt weinig te betalen'Famed BV houdt de inwoonster van Someren voor dat de brief een 'ingebrekestelling' is. De Kok blijft nuchter onder al die dreigende taal. “Ik maak me geen zorgen. Maar het is allesbehalve een leuke kennismaking met dit bedrijf. Ik dacht echt dat ze me in de maling namen, totdat ik jullie berichtgeving zag.”
Eerder plaatste Lefty Bastiaans precies dezelfde brief op internet. Hij vond de aanmaning van het incassobedrijf zo bijzonder dat hij die met de rest van de wereld wilde delen. Op de vraag of hij wat gaat betalen antwoordt hij: "Er valt weinig te betalen denk ik zo."  
Aap uit de mouwOm de kwestie op te helderen heeft Bastiaans inmiddels naar het incassobureau gebeld. En daar kwam de aap uit de mouw. Het bedrag waar het in de brief eigenlijk om had moeten gaan, heeft de man uit Sleeuwijk al lang en breed overgemaakt.
Op de Facebookpagina van Omroep Brabant komen meer berichten binnen van klanten die precies dezelfde brief van Famed BV hebben gekregen. De directie van Famed BV was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.