Video

Sleutelen aan de monteur van de toekomst: Summa College start Truck Academy

8 juli 2015 om 21:29
nl
Het Summa College en tien truckdealers uit de regio Eindhoven gaan samenwerken om de kwaliteit van monteurs te verbeteren. Woensdag hebben de vrachtwagenbedrijven en de opleiding hiervoor een overeenkomst getekend op de Automotive Campus in Helmond.
Geschreven door

Ook is het de bedoeling dat door de samenwerking het aantal studenten voor de truckmonteursopleiding toeneemt. De opleiding is op dit moment een onderdeel van de autotechniekopleiding.
'Bijna stoppen met opleiding'De opleiding voor truckmonteur wordt door studenten vaak niet ervaren als sexy. ''We stonden op het punt om te stoppen met de opleiding. Het minimale aantal studenten moet achttien zijn en het leek erop dat we dat niet zouden gaan halen.''
Met de Truck Academy gaat ook een grote wens van de vrachtwagenbedrijven in vervulling. ''We krijgen in de toekomst nieuwe monteurs die helemaal up to date zijn. Daaraan gaan wij zelf een steentje bijdragen'', vertelt Riné Merks namens de dealers.
Kans op baangarantieDe dealers doneren per student een leermeester per schooljaar. Die monteur uit de praktijk moet ervoor gaan zorgen dat de studenten de laatste technieken bijgeleerd krijgen.
Voor het nieuwe studiejaar hebben zich inmiddels 24 studenten aangemeld. Dat aantal kan nog verder oplopen. De kans is groot dat zij na hun studie direct een contract krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.