Minister neemt houten lul in ontvangst; protest over snelweg A4

9 juli 2015 om 14:15 • Aangepast 21 november 2020 om 17:18
nl
Ze voelen zich letterlijk voor lul gezet. Enkele omwonenden van de A4 hebben donderdagochtend geprotesteerd bij de officiële opening van de snelweg door minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen. Om hun 'lullige' situatie duidelijk te maken, zetten de actievoerders de grote houten piemel in van kunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen.
Profielfoto van
Geschreven door

De A4 is al sinds november vorig jaar in gebruik, maar nu pas kwam de minister de snelweg officieel openen. Sinds de auto's over de snelweg razen, klagen omwonenden over het geluid. Het meest bizarre vinden de Steenbergers dat er geluidswallen staan bij onbewoonde en gesloopte huizen, maar niet voor de huizen waar de mensen er echt last van hebben.
AanhangerDe grote houten piemel werd op een aanhanger in Steenbergen gezet. "We zetten hem op een plek waar de minister hem zeker te zien krijgt", zei Peter van der Wijk. Tijdens het officiële moment hebben de actievoerders een kleinere houten fallus aan Schultz van Haegen aangeboden.
Van Schultz hoeven ze geen verdere actie te verwachten. Zij meldde onlangs dat al veel maatregelen zijn genomen en dat ze geen verdere mogelijkheden ziet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.