Video

1000 banen erbij in Waalwijk door nieuw logistiek centrum Bol.com

9 juli 2015 om 14:19
nl
Het nieuwe logistiek centrum dat Bol.com gaat bouwen in Waalwijk levert duizend banen op. Dat meldt de internetwinkel donderdagochtend. De bouw start begin volgend jaar en moet in 2017 klaar zijn.
Geschreven door

Het nieuwe logistiek centrum wordt gebouwd op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Bij de opening zal het zeven voetbalvelden groot zijn. De plannen van Bol.com lekten in maart al uit. Toen ging het gerucht dat de nieuwbouw twee- tot drieduizend banen zou opleveren.
Groeien en innoverenDe distributie van Bol.com wordt op dit moment ook al vanuit Waalwijk geregeld, door Docdata. Ook op de nieuwe locatie zal dit e-commercebedrijf zorgen voor het personeel en de dagelijkse leiding. Verder zal Docdata Bol.com ondersteunen bij de ontwikkeling van innovaties.
De nieuwbouw moet er volgens het bedrijf voor zorgen dat Bol.com ook in de toekomst kan blijven groeien en innoveren. Bol.com biedt negen miljoen artikelen aan. Dagelijks wordt de internetwinkel door bijna een miljoen mensen bezocht. Bol.com verwacht dat de omzet dit jaar 'flink hoger' uitvalt dan de 680 miljoen euro van vorig jaar.
'Heel mooie ontwikkeling'Directeur Daniel Ropers benadrukt dat voortdurende groei en innovatie belangrijk is. "Het huidige logistieke centrum biedt op den duur te weinig capaciteit. Een eigen center met voldoende ruimte om verder te groeien, zorgt ervoor dat we ons assortiment en diensten zoals 'Vandaag ophalen' en 'Logistiek via bol.com' kunnen blijven uitbreiden."
De Waalwijkse wethouder Ronald Bakker noemt de bouw van het nieuwe logistiek centrum 'een heel mooie ontwikkeling'. "Dit betekent voor de toekomst extra arbeidsplaatsen voor inwoners van Waalwijk en omgeving. Als gemeente zullen we er samen met Bol.com en Docdata alles aan doen om deze banen in te vullen door werkzoekenden uit Waalwijk en omgeving. Dit geldt ook voor mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt."
'Brabant hotspot'Volgens gedeputeerde Bert Pauli versterkt het nieuwe logistiek centrum van Bol.com de logistieke positie van Midden-Brabant. "Brabant, en in dit geval Waalwijk, blijkt een hotspot te zijn voor snelgroeiende ondernemingen op het gebied van internetverkopen en fijnmazige distributie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.