Burgemeester Moerdijk geschrokken van conclusies in Shell-rapport: 'Verbeteren topprioriteit'

9 juli 2015 om 13:38
nl
Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk is 'geschrokken' van de conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid met betrekking tot de explosies bij Shell in juni vorig jaar. Volgens de OVV was het bedrijf 'niet bedacht' op de chemische reactie die uiteindelijk leidde tot de ontploffingen, met twee gewonden als gevolg.
Geschreven door

"Je kunt nooit te veel met veiligheid bezig zijn", benadrukt de burgemeester in een reactie op het donderdag verschenen OVV-rapport. "De aandacht mag nooit verslappen." De gemeente noemt het verbeteren van de veiligheidscultuur zowel voor het bedrijfsleven als de overheid een 'topprioriteit'. Moerdijk wil verder investeren in de risicocommunicatie naar zijn inwoners.
'Niet op lauweren rusten'Peter Noordanus is als voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant blij met de vaststelling dat de Veiligheidsregio de ontploffing in Moerdijk effectief heeft aangepakt. "Maar dit is geen reden om nu op onze lauweren te gaan rusten", benadrukt hij.
"Integendeel. We gaan door op de ingeslagen weg om samen met het bedrijfsleven en onze maatschappelijke partners de veiligheid nog verder te verbeteren. Bedrijven en overheid hebben een eigen, maar ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.