Hittegolf zorgt voor verdubbeling breuken in waterleiding: versnelde vervanging leidingen

9 juli 2015 om 14:18
nl
De hitte van de afgelopen periode heeft in Brabant voor een verdubbeling van het aantal breuken in waterleidingen gezorgd. Dit laat een woordvoerder van Brabant Water donderdagochtend weten. De hitte heeft volgens haar de zwakke plekken in het leidingensysteem blootgelegd.
Geschreven door

“Om ervoor te zorgen dat iedereen ook tijdens de piekbelasting over water kon beschikken, hebben we de druk op de leidingen de afgelopen tijd afwisselend moeten verhogen en verlagen. Door deze drukwisselingen lijken op verschillende plekken breuken in de waterleiding te zijn ontstaan”, legt woordvoerder Roos de Gouw namens Brabant Water uit.
Om hoeveel breuken het precies gaat, kan Brabant Water niet zeggen. Maar de woordvoerder spreekt van een verdubbeling ten opzichte van het normale aantal. De situatie kwam aan het licht na onder meer een kapotte waterleiding in Oss donderdagochtend. Dit was de tweede breuk op die plek in korte tijd.
Leidingen versneld vervangenOp deze plek worden de leidingen nu versneld vervangen. Brabant Water gaat ook op andere plekken kijken of dit moet gebeuren, zoals in Schijndel aan de Hopstraat waar ook donderdagochtend een lek in de waterleiding ontstond.
De afgelopen hittegolf is volgens het waterbedrijf ook voor hen een unieke periode geweest. “Er was sprake van een piekgebruik in onze geschiedenis”, zegt de woordvoerder. “Een situatie die we niet eerder hebben meegemaakt.”
Komende tijd niet méér problemenVoor de komende tijd verwacht Brabant Water overigens niet méér problemen dan normaal. De temperaturen zijn immers weer gedaald waardoor de drukwisselingen van de baan zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.