8 jaar cel geëist tegen 'sekscrimineel' Leon S. 'Ik legde drempel hoog voor 15-jarige prostituees'

9 juli 2015 om 20:32 • Aangepast 21 november 2020 om 17:17
nl
Justitie heeft acht jaar cel geëist tegen de 41-jarige Leon S. uit Rijen. De man wordt onder meer verdacht van seks met jonge meisjes. In de rechtszaal zei hij dat hij 'de drempel hoog legde' voor zijn slachtoffers. Hij wilde eerst zelf seks hebben met een 15-jarig meisje voordat hij haar als prostituee liet werken. "Ik moest weten of ze het zeker wilde", liet hij weten tijdens de zitting.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

S. zit sinds november vorig jaar vast voor de verdenkingen. Hij zou het meesterbrein zijn achter mensenhandel, seksuele uitbuiting en seksueel misbruik van zeven jonge vrouwen, onder wie vijf minderjarige meisjes tussen de veertien en zeventien jaar.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Zijn slachtoffers kwamen uit Gilze-Rijen, Breda, Eindhoven, Haaren, Nuenen, Tilburg, Schijndel, Sint-Michielsgestel en delen van België. Hij kwam met zijn slachtoffers in contact via chatsites. De man maakte erotische foto’s en filmpjes van de meisjes die hij op internet plaatste. Daarmee probeerde hij klanten te lokken.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Strafontslag bij politieS. heeft onder meer bij de politie gewerkt. in 2006 kreeg hij strafontslag. Volgens zijn advocaat was hij rechercheur en is hij ontslagen vanwege diefstal. De periode van zijn criminele seksuele activiteiten liep van september 2011 tot november 2014, dus na zijn werk bij de politie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.