CNV begint rechtszaak tegen transporteur Mutsters uit Zundert

9 juli 2015 om 17:11
nl
CNV Vakmensen begint een rechtszaak tegen transportbedrijf Mutsters BV uit Zundert. De vakbond richt zijn pijlen op de zogenoemde 'solidariteitskorting' die het bedrijf hanteert. Het houdt die korting al twee jaar in op het salaris van ongeveer veertig chauffeurs, aldus het CNV.
Geschreven door

De bond heeft becijferd dat de betrokken werknemers daardoor per persoon inmiddels drie- tot vierduizend euro ingeleverd hebben.
'Onzinverhaal'Het CNV meldt dat het bedrijf zegt dat er sprake is van een collectieve afspraak die nodig is om het bedrijf overeind te houden. De bond noemt dat echter een 'onzinverhaal' en wijst erop dat de transportsector het onder meer moeilijk heeft doordat bedrijven elkaar beconcurreren op arbeidsvoorwaarden.
"Door een collectieve solidariteitskorting te heffen doet Mutsters hier zelf aan mee. Mutsters ontduikt willens en wetens de cao en dat accepteren we niet." Het CNV eist dat de leden die het in de rechtszaak verdedigt het geld terugkrijgen dat zij de afgelopen jaren via de korting ingeleverd hebben. "Als het bedrijf daardoor failliet gaat, is dat niet onze schuld."  
Geen commentaarDe bond meldt dat Mutsters uitgenodigd is om over de kwestie te praten. Als het daar niet op ingaat, is de rechtszaak onvermijdelijk, zo stelt het CNV. Een woordvoerster van het bedrijf laat weten dat Mutsters BV op dit moment geen behoefte heeft aan een reactie. "Zolang er geen uitspraak is van de rechter geven wij geen commentaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.