Slepende wietlampzaak beslist: ex-klant moet meer dan 14 miljoen betalen

9 juli 2015 om 16:55
nl
Ondernemer Hans Zondervan moet van de rechtbank in Amsterdam meer dan 14 miljoen euro betalen aan Philips Lighting. Hij hield zich 146 keer niet aan afspraken waar een ton boete per keer op stond. Daarbij komen nog proceskosten en rente.
Geschreven door

Hans Zondervan kocht lampen en schakelapparatuur in van het bedrijf die vervolgens in de wietbranche terechtkwamen. Philips Lighting kreeg daar lucht van en verbrak in 2013 de banden met Zondervan. De ondernemer vond dat Philips via andere tussenpersonen nog steeds aan de wietbranche leverde en eiste een schadevergoeding van 3,2 miljoen euro.
Geheim contract geschondenEr kwam een schikking tussen Zondervan en Philips waarin Zondervan via een omweg lampen met korting kreeg. In ruil daarvoor zou hij de afspraak geheim houden en Philips niet meer lastigvallen. Zou hij dat wel doen, dan moest hij een ton boete betalen. Daar hield de ondernemer zich niet aan: hij stapte naar de pers en heeft in totaal 146 keer gepraat over het geheime contract.
Daar wil Philips 14,6 miljoen euro voor zien. Zondervan wil op zijn beurt zijn schadevergoeding betaald zien. De rechtbank in Amsterdam stelde woensdag Philips in het gelijk. Zondervan moet diep in de buidel tasten. Binnen een bepaalde termijn moet hij de boete (14,6 miljoen euro plus rente), de proceskosten van Philips Lighting (bijna 10.000 euro) en advocaatkosten (205 euro) betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.