Video

Tilburgers zijn wegwerkzaamheden helemaal beu: 'Het is niet meer te doen'

9 juli 2015 om 18:26
nl
Tilburgers zijn de wegwerkzaamheden helemaal beu. Al een jaar wordt er gewerkt aan de Kwaadeindstraat en nu is ook het viaduct van de Ringbaan West al een week dicht. De omwoners moeten allerlei 'kruipdoor sluipdoor'-routes gebruiken om thuis te komen en dat zijn ze beu.
Geschreven door

"Het is een wijk met veel smalle straatjes met veel eenrichtingsverkeer. Het is een soort doolhof geworden", zegt een boze bewoner. "Als ik naar huis rijd, doe ik er twintig minuten langer over."
Volgens een aantal mensen in de wijk was het al lastig doordat er aan de Kwaadeindstraat gewerkt werd. "Maar sinds de Ringbaan afgesloten is, is het helemaal niet meer te doen."
De vele verkeersborden maken het niet voor iedereen duidelijker. "Als je de bordjes volgt, komt het vaak wel goed, maar vaak staan ze verkeerd, zijn ze omgewaaid of zijn ze er niet neergezet. Dan is het niet meer te volgen."  
De weg kwijt"Soms staan er hier vrachtwagens die de weg helemaal kwijt zijn. Dan moet mijn man voor ze uit rijden om ze de wijk uit te krijgen", vertelt een voorbijgangster.
Gelukkig duurt het ongemak niet lang meer. De gemeente Tilburg zegt dat zowel de Kwaadeindstraat als de Ringbaan West vrijdag weer open gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.