Rondje op terras in Eindhoven fors duurder dan vorig jaar

9 juli 2015 om 21:05
nl
Wie een rondje geeft op een terras, is deze zomer in Eindhoven, Nijmegen en Groningen fors duurder uit dan een jaar geleden. De prijsstijging in die steden bedraagt 6 tot 7 procent, blijkt uit onderzoek van Horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners.
Geschreven door

Amsterdam is na twee jaar weer de koploper van de lijst van de duurste terrassteden van Nederland. Wie in de hoofdstad een rondje bestaande uit twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé geeft, is 23,05 euro kwijt, 5,5 procent meer dan vorig jaar.
De stad wordt in de ranglijst gevolgd door Den Haag, Haarlem en Den Bosch waarna Utrecht de top vijf afsluit. Tilburg staat op een zesde plek. Eindhoven stijgt dit jaar ook fors; vorig jaar stond de stad nog op de twintigste plaats, maar door een prijsstijging van 7,3 procent staat de stad nu op de vijftiende plek. In 2014 betaalde je in Eindhoven 19,29 euro voor een rondje, nu is dat 20,70 euro.
Terraskoopkracht het hoogst in AmersfoortVoor het onderzoek wordt ook jaarlijks de terraskoopkracht bepaald door het gemiddeld besteedbaar inkomen van de inwoners af te zetten tegen de terrasprijzen. Hieruit blijkt dat inwoners van Amersfoort de hoogste terraskoopkracht hebben met gemiddeld 20,4 rondjes per week.
De stad wordt op de voet gevolgd door Breda, waar inwoners gemiddeld 20,3 rondjes per week kunnen bestellen. In Groningen en Enschede kan men wekelijks slechts 16,4 rondjes geven. De gemiddelde terraskoopkracht over alle gemeten steden ligt op 18,6 rondjes per week. Hiermee is de terraskoopkracht gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar, toen men gemiddeld nog 18,8 rondjes per week kon betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.