Drie van de vier woonwagens op kampje in Sint-Oedenrode staan er illegaal, omwonenden bang

10 juli 2015 om 12:15 • Aangepast 21 november 2020 om 17:17
nl
Drie van de vier woonwagens op het kamp aan de Boekweit in Sint-Oedenrode staan daar illegaal. Grondeigenaar Wovesto heeft een rechtszaak aangespannen tegen bewoners van het woonwagenkamp. Dat heeft burgemeester Peter Maas bevestigd.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij woonwagenkamp aan de Boekweit in Sint-Oedenrode vond dinsdagavond een schietpartij plaats. Een 51-jarige Eindhovenaar overleed hierbij. De volgende dag werd er een hennepkwekerij met 2600 stekjes gevonden.
De verdachte die dinsdagavond werd opgepakt na de schietpartij, wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om een 42-jarige man uit diezelfde plaats.
Van 1 naar 4 wagensVolgens Maas is op het kampje maar één van de vier woonwagens legaal. Dat wil zeggen dat daarvoor een vergunning is afgegeven. “Op het kampje mogen volgens het bestemmingsplan acht woonwagens staan. Maar voor elke woonwagen is wel een aparte vergunning nodig. Op dit moment is er maar voor één wagen een vergunning. De andere drie zijn dus illegaal”, aldus Maas.

Wachten op privacy instellingen...

"In januari kregen we voor het eerst signalen dat er caravans stonden en vervolgens een nieuwe woonwagen." Een onwenselijke situatie, concludeerde Wovesto toen.

Wachten op privacy instellingen...

'Onrust in de buurt'Bezorgde buurtbewoners zijn donderdagavond bijgepraat door de burgemeester. Mensen lijken bang te zijn omdat ze niet weten wie nu op het woonwagenkamp wonen. Ook de gemeenteraad is donderdagavond bijgepraat door burgemeester Peter Maas.

Wachten op privacy instellingen...

"We zijn allemaal een beetje bang van het kampje", zegt een buurtbewoner die anoniem wil blijven. "Er kunnen allerlei gekke dingen gebeuren en die gebeuren ook. Ik hoop dat de gemeente weet wie daar woont. Er worden daar caravans weggehaald en teruggezet. Of ze branden af, dat kan ook."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.