Benno Larue hoeft geen elektronische enkelband meer om

10 juli 2015 om 00:22
nl
Pedoseksueel Benno Larue hoeft geen elektronische enkelband meer te dragen. Dit schrijft advocaat-generaal Julsing in een brief aan ouders en verzorgers van kinderen die seksueel zijn misbruikt door de zwemleraar. Het Openbaar Ministerie schat in dat het verantwoord is om 'de enkelband van Larue los te koppelen'.
Geschreven door

Met de enkelband werd gecontroleerd of Larue buiten de elf Brabantse gemeenten blijft die verboden gebied voor hem zijn omdat zijn slachtoffertjes er wonen. Larue heeft lange tijd tegen de enkelband gestreden.
Behalve het nieuws van de enkelband kwam vrijdag ook naar buiten dat Larue binnenkort gaat verhuizen. Dit heeft een woordvoerder van de gemeente Leiden, waar Larue woont, bevestigd. Wanneer dit gebeurt en waar hij gaat wonen, is niet duidelijk. Later vrijdag komt hierover wellicht meer duidelijkheid wanneer de gemeente Leiden komt met een bericht 'om zijn verhuizing op korte termijn te bevestigen'.
'In september weer vrij'Advocaat-generaal Julsing schrijft in de brief: "'Tijdens de periode van voorwaardelijke invrijheidstelling tot nu toe heeft veroordeelde laten zien dat hij het locatie- en contactverbod serieus neemt. Wij vertrouwen erop dat hij dit ook deze laatste twee maanden serieus neemt.”
In september komt Benno Larue op vrije voeten. De beslissing om geen enkelband meer te dragen zou onderdeel uitmaken van de 'geleidelijke overgang naar de uiteindelijke onvoorwaardelijke invrijheidstelling'.  
Nu voorwaardelijk vrijLarue kreeg zes jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van tientallen veelal zwakbegaafde meisjes tijdens zwemlessen. Hij is voorwaardelijk vrij en woont nu nog in Leiden. Ook verblijft hij regelmatig in Duitsland waar hij werkt als vrachtwagenchauffeur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.