PSV wil Maxime Lestienne zo graag, dat Marcel Brands overweegt hem zelf in Qatar op te halen

10 juli 2015 om 08:55 • Aangepast 21 november 2020 om 17:17
nl
Marcel Brands gaat komend weekeinde wellicht persoonlijk naar Qatar om de transfer van aanvaller Maxime Lestienne naar PSV af te ronden. De handtekening van de eigenaar van Al-Arabi blijft maar uit en de Eindhovenaren hebben geen zin lang te wachten op zijn komst.
Profielfoto van
Geschreven door

De 23-jarige Belg is eigendom van een investeringsmaatschappij en dat maakt de transfer gecompliceerd. De aanvaller staat bij El-Arabi in Qatar onder contract, maar werd afgelopen seizoen aan het Italiaanse Genoa uitgeleend. Daarvoor speelde Lestienne jarenlang voor Club Brugge.
Brands besluit waarschijnlijk vrijdag, zo meldt het ED, of hij in het vliegtuig stapt. PSV heeft Lestienne al jaren op de korrel. In 2010 wilden de Eindhovenaren hem al vastleggen. Dat lukte toen niet, omdat de Belg toen koos voor een contract bij Club Brugge. Bij die club speelde hij tot de zomer van 2014, waarna hij de overstap naar Qatar maakte.

Wachten op privacy instellingen...

De zaakwaarnemer van de voetballer is er dus van overtuigd dat Lestienne nu wel naar PSV komt. Trainer Phillip Cocu had gehoopt dat de overgang al rond was geweest. Hij had de aanvaller graag meegenomen naar het trainingskamp in Zwitserland.
ContractduurHet is de insteek van PSV om Lestienne voor twaalf maanden te huren van de club uit Qatar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.