Justitie heeft te weinig bewijs om ex-drugsbaron Kobus Lorsé vast te houden voor moord John Wassink

10 juli 2015 om 12:51
nl
Justitie heeft op dit moment te weinig bewijs om voormalig drugsbaron Kobus Lorsé (70) langer vast te houden voor de moord op zijn schoonzoon John Wassink uit Roosendaal. Wel blijft de Rotterdammer voorlopig in de cel voor de wapens die eind maart bij hem zijn gevonden en vooral bij het huis van zijn dochter Petra in Rijsbergen.
Geschreven door

Rotterdammer Lorsé wordt nog wel steeds verdacht van de moord op zijn schoonzoon, die een relatie had met dochter Petra. Die verdenking was op de tussentijdse zitting niet aan de orde.
Vuurwapen en munitieHet ging alleen om de vraag of Kobus moet blijven vastzitten voor de vondst van acht vuurwapens en verschillende soorten munitie.
Advocate Anouk Stoop vroeg om vrijlating van Lorsé. Volgens haar wist de verdachte hooguit van twee wapens. Van de rest zou hij niet op de hoogte zijn geweest.
Vuurwapen begravenVijf vuurwapens en de patronen lagen begraven op en bij het terrein bij dochter Petra, die hiervoor niet meer vastzit. Ze is sinds begin juni vrij.
Volgens Stoop is het verwijt dat Kobus wist van alle gevonden wapens en munitie nergens op gebaseerd. De zaak over de wapens wordt 6 oktober inhoudelijk behandeld.
Moord John WassinkLorsé werd op 24 maart aangehouden in een huis in Rijsbergen. Hij was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op diens autobedrijf in Roosendaal.
Het stoffelijk overschot van John Wassink werd op maandag 28 juli 2014 gevonden in het Markkanaal.
Desi BouterseKobus zat vijftien jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse. In 2003 kwam Lorsé vervroegd vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.