Gemeente Breda komt met fonds voor mensen met hoge woonlasten

10 juli 2015 om 15:12
nl
Huurders en eigenaren van koophuizen in Breda, die hun woonlasten niet meer kunnen betalen, kunnen een beroep doen op een ondersteuningsfonds dat de gemeente heeft opgericht. In de pot zit 400.000 euro. Het is een tijdelijk fonds voor mensen die ernstig in de problemen zijn geraakt door hun woonlasten.
Geschreven door

Wethouder Patrick van Lunteren (Wonen): "Corporaties en gemeenten hebben dit voorjaar samen afgesproken dat de woonlasten niet verder moeten stijgen. Corporaties houden de huren betaalbaar en wij willen op onze beurt met dit fonds voorkomen dat mensen hun huis uit worden gezet en gebruik moeten maken van dure maatschappelijke voorzieningen. Dit geeft mensen even lucht om hun leven op orde te brengen."
Beroep doen op fondsMensen kunnen niet zelf een beroep doen op het fonds. Dat gaat via het Instituut voor Maatschappelijk Welzijn, de Stichting Maatschappelijke Opvang en de Kredietbank. Zij staan in nauw contact met mensen met betalingsproblemen.
En er zijn voorwaarden aan verbonden. Van betrokkenen wordt ook eigen inzet verwacht om schulden te voorkomen. Na een jaar wordt bekeken of een structureel fonds nodig is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.