Video

Deze verf is na de Colorrun écht uitwasbaar, Bredaas Color the Forest is er klaar voor

10 juli 2015 om 18:39
nl
De organisatie van het hardloopevenement Color the Forest in Breda is er helemaal klaar voor. Zaterdag om vier uur 's middags klinkt het startschot en zullen er ruim 400 lopers door het Mastbos rennen, door de wolken gekleurd poeder.
Geschreven door

Het loopevenement vindt plaats in het kader van 500 jaar Mastbos. Evenementen waarbij er met dit poeder gegooid wordt, worden steeds populairder, maar het gaat niet altijd goed. Vorige week nog kregen deelnemers van een Colorrun in Leeuwarden de verf niet meer uit hun haar.
'Kan niks misgaan'De organisatie van Color the Forest in Breda verzekert de lopers ervan dat het poeder waar morgen mee gegooid wordt écht uitwasbaar is. In Leeuwarden ging het dan wel fout maar 'in Breda gaat dat helemaal goed komen'.
"Het is gewoon zetmeel op maïsbasis en ook de kleur is natuurlijk, daar kan niks mis mee gaan. Het is gewoon uitwasbaar", zegt Chris Strous van de organisatie.  
GooivrijwilligersDe emmers met vier verschillende kleuren poeder staan opgestapeld op het terrein van Sprint. De groene, blauwe, rode en roze poeder kan met de hand gegooid worden.
De lopers komen tijdens hun tocht door het Mastbos vier punten tegen waar met poeder gegooid wordt. "Heuse gooivrijwilligers gooien met de poeder en richten dan vooral op het lichaam van de lopers", zegt Dankers.
2000 kunnen rondje rennenOmdat het poeder natuurlijk is, is het niet erg als je er iets van in je mond of ogen krijgt, maar 'omdat het een leuk gezicht is krijgen alle lopers een zonnebril'.
Tot nu toe hebben zich 400 mensen ingeschreven, maar volgens de boswachter van het Mastbos mogen er morgen maximaal 2000 mensen een rondje rennen. Er is dus nog plek voor lopers en ook gooivrijwilligers zijn nog welkom.
Niet slecht voor bosWanneer Color de Forest is afgelopen wordt het bos met een tankwagen schoon gespoten. "Het is de bedoeling dat het bos er nadien weer precies zo uit ziet als daarvoor en omdat het natuurlijk poeder is, is het ook niet slecht voor het bos", zegt de organisatie.  
De opbrengst gaat via de organisatie van de Roparun naar een goed doel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.